het weer in Ridderkerk

update op       vrijdag 28 januari 2022 om 20:00 uur
volgende op  zaterdag 29 januari 2022 om 09:30 uur
 
Vandaag kreeg de zon eindelijk weer eens flink wat ruimte. De ochtend startte helder waarbij de temperatuur nog even daalde naar 2.6° maar mede dankzij het zonnetje kon het kwik vanmiddag flink oplopen en kwam uit op 9.1° bij dit weerstation en Rotterdam Airport. Alleen in het Zeeuwse Wilhelminadorp kwam het kwik net wat hoger uit: 9.3°. In de loop van de middag nam de bewolking vanuit het westen wel geleidelijk aan toe en de middag sloot af in een geheel bewolkt weerbeeld. De wind waaide meest matig uit het westen tot noordwesten. De verdere avond en ook komende nacht, is er veel bewolking aanwezig dankzij de passage van een zwakke storing. Er zou soms even wat lichte regen of motregen kunnen vallen maar de neerslag zal niets voorstellen.  De temperatuur daalt eerst naar ongeveer 5° maar stijgt in het tweede deel van de nacht bij het binnendringen van zachtere lucht.

De zachte lucht zal morgen zich verder uitbreiden en zo kan de temperatuur in de middag oplopen naar 10° of misschien wel 11°. Wel gaat de zachte lucht vergezeld van veel bewolking en waarschijnlijk zal de zon de grote afwezige zijn. Vooral in de vroege ochtend zou er nog wat lichte regen of motregen kunnen vallen maar verder lijkt het droog te blijven. De wind is nadrukkelijk aanwezig want gaat in de loop van de dag toenemen en waait dan in de middag vrij krachtig uit een westelijke richting. Aan zee kan de wind krachtig tot hard waaien. Echt zacht zal het dan ook niet aanvoelen door de merkbaar aanwezige wind. 

Zondag ziet er qua weerbeeld wel beter uit. Na een bewolkte start kan de zon zich af en toe laten zien en wisselen bewolkte en zonnige momenten elkaar af. Het blijft dan droog en bij een matige wind uit het noordwesten loopt de temperatuur op naar zo'n 8°. Maandag zorgt een depressie ten noorden van ons land voor onstuimig weer en kunnen er vanuit het noordwesten enkele buien gaan vallen, mogelijk met hagel. De temperatuur dan rond de 6°. De wind waait dan vrij krachtig tot krachtig uit het noordwesten en aan zee staat een krachtige tot harde en mogelijk stormachtige wind. Het zal dan ook beduidend kouder aanvoelen. 

Daarna gaan de temperaturen weer licht omhoog en met februari inmiddels op de kalender is het nog altijd wachten op winterweer. Ook de komende week lijkt daar geen sprake van. De temperaturen stijgen eerst tot rond de 9° en pas tegen het einde van de week lijkt het kwik weer wat te gaan zakken. Ook de nachtelijke temperaturen blijven ruim boven het vriespunt. 
Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer