het weer in Ridderkerk
 
update op      woensdag 16 juni 2021 om 20:00 uur
volgende op  donderdag 17 juni 2021 om 08:30 uur
 
Vandaag werd met een oostelijke tot zuidoostelijke stroming zeer warme lucht aangevoerd. In het oosten en zuidoosten liep de temperatuur al op tot boven de tropische 30°. Bij dit weerstation bleef het kwik steken bij 29.4° en op Rotterdam Airport steeg het kwik naar 29.1°. Dat alles bij een volop schijnend zonnetje al waren er vanmiddag soms ook even wat bewolkte momenten door overtrekkende stapelwolkjes. De wind stelde weinig voor want deze waaide slechts zwak uit een oostelijke richting. Vanavond verdwijnt de meeste bewolking en blijft het dus zonnig en nog erg lang warm. Rond middernacht zal het kwik nog rond de boven de 24° liggen. Uiteindelijk "koelt" het tegen de ochtend af naar ongeveer 18° of 19°. Dan gaat er vanuit het zuidwesten ook wat meer bewolking binnendrijven. 

Morgenochtend begint met wat meer bewolking waaruit mogelijk al een enkele bui zou kunnen vallen maar die kans is in onze regio niet zo heel erg groot maar voor de provincie Zeeland is dat wel het geval. Uiteindelijk gaat de zon weer schijnen en krijgen we een vrij zonnige dag met ook wel stapelwolken. Een afwisseling derhalve van zonnige en bewolkte momenten en later in de middag zou er een enkele bui kunnen vallen. De wind waait zwak uit een zuidoostelijke richting waarbij de temperatuur kan gaan oplopen naar een hete 31° en het zal benauwd warm aanvoelen. In de avond maar vooral in de nacht neemt de kans op enkele stevige regen- en/of onweersbuien toe.

Vrijdag wordt een bewolkte dag en er kunnen vooral in de ochtend maar ook later in de middag enkele stevige buien vallen, met onweer en ook windstoten. In de middag is het tijdelijk even droger met wellicht kans op wat zon. De temperatuur komt uit op ongeveer 26° en dus nog altijd zomers warm en het zal broeierig zijn. Zaterdag volgt frissere lucht vanuit het westen. Bij een afwisseling van zon en bewolking en een meest matige wind uit het westen, kunnen we even op adem komen bij een temperatuur van ongeveer 20°.

Zondag wordt vanuit het zuidoosten opnieuw zeer warme lucht aangevoerd. Het kan dan weer zomers warm worden maar uitgesproken zonnig wordt het niet. We zien de zon schijnen maar er is ook bewolking en in de loop van de dag neemt de kans op enkele stevige regen- en/of onweersbuien ook weer toe. Daarna lijkt de warmte voor langere tijd even te verdwijnen. We krijgen van "normaal" zomerweer met een afwisseling van zon en bewolking bij temperaturen van rond de 20° tot 22°. Het blijft dan ook licht wisselvallig want de kans op een bui blijft aanwezig. 

Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer