het weer in Ridderkerk
 
update op     zondag 28 februari 2021 om 09:30 uur
volgende op  zondag 28 februari 2021 om 19:00 uur
 
De avond en in onze regio ook het eerste deel van de nacht verliepen helder. Ten noorden van onze regio was de hele nacht al zeer dichte mist aanwezig en in het tweede deel van de nacht onstond ook in onze regio mist. De zichtwaardes liepen terug naar 100 tot 200 meter. Alleen in Zeeland en Limburg bleef het vrij helder. De temperatuur daalde bij dit weerstation naar 0.7°, Rotterdam Airport kwam uit op -0.9°. In het Gelderse Deelen daalde het kwik zelfs naar -3° en dat bij mistige condities. Ons weer wordt bepaald door een krachtig hogedrukgebied met de kern net ten westen van ons land boven de Noordzee. De ochtend is gestart in een mistig sfeertje maar het zonnetje probeerde er zojuist wel doorheen te prikken want de mistlaag is niet zo heel erg dik. Uiteindelijk gaat de zon het ook winnen en zal de mist gaan verdwijnen maar zal het eerst nog wat nevelig blijven. In de loop van de ochtend zien we dus het zonnetje voorzichtig tevoorschijn komen, vanmiddag kan de zon zich vaker laten zien en wisselen zon en wat wolken elkaar af. Bij een zwakke wind uit het noordoosten zal de temperatuur oplopen naar ongeveer 8°. Mocht het met de zon vanmiddag uiteindelijk toch tegenvallen zal de temperatuur bij 6° blijven steken. Vanavond en het eerste deel van de nacht zijn er opklaringen maar in het tweede deel van de nacht kan opnieuw mist of nevel gaan ontstaan. Bij weinig wind zakt de temperatuur naar ongeveer 2°.

Morgenochtend starten we dan opnieuw bij mistige of nevelige condities. Deze mistige of nevelige condities  zullen gaan verdwijnen maar we houden dan eerst vrij veel laaghangende bewolking over en zo zal de ochtend verder grijs gaan verlopen. In de middag kan de zon dan uiteindelijk wat winst boeken maar ook dan blijven de wolkenvelden aanwezig. Met het hogedrukgebied dan net ten noorden van ons land staat er een zwak windje uit een oostelijke richting en kan de temperatuur in de middag uitkomen rond de 7°. In de nacht naar dinsdag kan het kwik bij wat meer opklaringen dalen tot rond het vriespunt. 

Dinsdag en woensdag profiteren we nog altijd van het hogedrukgebied, dan ten noordoosten van ons land. DInsdag lijkt een zonnige dag te gaan worden en mede dankzij de zon en een zwak windje uit een oostelijke richting, kan de temperatuur behoorlijk op gaan lopen en uitkomen rond de 13°. Ook woensdag lijkt een zonnige dag te gaan worden bij een aangename temperatuur van ongeveer 12°. De wind draait dan en komt dan wat meer uit een zuidelijke tot zuidoostelijke richting.  De nachten verlopen vrij koud bij temperaturen rond of iets boven het vriespunt. 

Daarna draait de stroming en komt dan vanuit het noorden. Dat betekent dat de temperatuur weer behoorlijk in gaat leveren en overdag komt het kwik dan uit op ongeveer 6°. Donderdag is er dan veel bewolking en mogelijk dat er wat neerslag kan vallen. Vrijdag en ook het weekend is het dan vrij koud bij overdag zo'n 7° en in de nacht en vroege ochtend temperaturen iets boven het vriespunt. Er zou een enkele winterse bui kunnen vallen maar meestentijds is het droog. 

Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer